Tvornica duhana, alkohola, oružja...
3 posters
Stranica 1 / 1.
Tvornica duhana, alkohola, oružja...
Da li bi jedan kršćanin trebao raditi u tvornici duhana, alkohola ili oružja ili čak posjedovati dućan u kojem se prodaju alkohol i duhan?
Re: Tvornica duhana, alkohola, oružja...
Najapsurdnije u svemu je to---milijuni se trose na lijecenje od raka zbog pusenja--s druge strane se milijuni trose na proizvodnju tog otrova, a kad dodje red na lijecenje..onda svi vicu--pomagaj doktore......zasto ljudi idu doktoru ako su odlucili skratiti zivot pusenjem....ali ako zakon kaze da se negdje nemoze pusiti--onda su ti isti "diskriminirani"---nemaju slobodu----a sta je samnom--gdje je meni sloboda od dima---pa i ja hocu da mi nitko ne dimi kraj mene...a da ne govorim o obavezi davanja u zdravstvo za one koji namjerno truju sebe i druge----ma u kojem mi to svijetu zivimo ???
job- Broj postova : 4
job je napisao/la:Najapsurdnije u svemu je to---milijuni se trose na lijecenje od raka zbog pusenja--s druge strane se milijuni trose na proizvodnju tog otrova, a kad dodje red na lijecenje..onda svi vicu--pomagaj doktore......zasto ljudi idu doktoru ako su odlucili skratiti zivot pusenjem....ali ako zakon kaze da se negdje nemoze pusiti--onda su ti isti "diskriminirani"---nemaju slobodu----a sta je samnom--gdje je meni sloboda od dima---pa i ja hocu da mi nitko ne dimi kraj mene...a da ne govorim o obavezi davanja u zdravstvo za one koji namjerno truju sebe i druge----ma u kojem mi to svijetu zivimo ???
Objasni kakve veze to ima sa temom, s obzirom da je tema etičke naravi. Mnogi kršćani imaju trgovine koje prodaju alkohol i duhan, a mnogi rade u takvim tvornicama. Je li ispravno ako ostanu tamo raditi ili bi trebali tražiti novi posao.
Sory-mozda sam malo bio preopsiran. Osobno mislim da ljudi koji se nazivaju krscani,a prodaju alkohol, duhan i druge opijate i droge, samo se tako nazivaju,a u biti to nisu. Krscanin--to je osoba koja slijedi Krista-od tuda i naziv krscanin-sljedbenik Kristov.On je moj uzor,zato se ja nazivam krscaninom,jer ga,trudim se,zelim slijediti u svemu.Zamislite si da moj uzor,Isus Krist,radi ovaj posao,prodaje ovakve stvari. Za mene je to nezamislivo,i stoga ni ja to necu ciniti,upravo zato,jer moj uzor to nebi cinio,a plus toga,eticki gledano,pomazem u sirenju necega za koje znam da je otrov, i zlo za covjeka. Zlatno pravilo koje je upravo i Isus rekao:"Sve sto zelite da ljudi vama cine--cinite vi njima" !Kad bi to bio nas moto,nebi bilo ni rijeci o ovome o cemu danas diskutiramo.Hvala.
job- Broj postova : 4
Melito je napisao/la:Da li bi jedan kršćanin trebao raditi u tvornici duhana, alkohola ili oružja ili čak posjedovati dućan u kojem se prodaju alkohol i duhan?
NE!!!!!
Jedan vernik nebi trebao biti deo toga , ne želim da sudim one koji to čine ipak, ali mislim da bi savest trebala da osuđuje ako zarađuju upropaštavajući druge.
amos- Global Moderator
- Broj postova : 170
Stranica 1 / 1.