PREŠLI SMO NA www.krscanskiforum.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

"Jehovini" svjedoci

5 posters

Go down

"Jehovini" svjedoci Empty "Jehovini" svjedoci

Postaj by mali sime uto sij 25, 2011 2:39 pm

Sigurno svi imate nekakva iskustva sa Jehovinim svjedocima - pa evo tema koja bi mogla biti interesantna.

Inače, zadnjih mjeseci se aktivnije bavim ovom tematikom i kao rezultat toga nastala je stranica koja ima za cilj pružiti cjelovitiju informaciju o njima Suspect i predstaviti jednostavno Kristovo evanđelje... Smile

Pa slobodno navratite i tamo: http://www.svjedoci.net/

Pozdrav,

mali sime

Broj postova : 10

http://www.svjedoci.net/

[Vrh] Go down

"Jehovini" svjedoci Empty Re: "Jehovini" svjedoci

Postaj by amos uto sij 25, 2011 4:03 pm

O kako da nemamo iskustva sa Jehovinim svedocima.Meni redovno dolazi jedan brat iz Jehovin svedok tako da sam imao priliku da od njega saznam dosta o jehovimim svedocima, da gledam dokumentarce.Iako se ne slažemo doktrinarno ja ga cenim i poštujem i nekako sam ga i zavoleo pa kada ga nema prosto mi nedostaje.
amos
amos
Global Moderator
Global Moderator

Broj postova : 170

[Vrh] Go down

Postaj by Melito sri sij 26, 2011 6:03 am

No, kako god, oni idu od vrata do vrata i propovijedaju, i mogu reći da dosta imaju uspjeha. Pitam se zbog čega? Da li je lako prihvatiti i primijeniti njihova učenja ili je u pitanju nešto drugo?
Melito
Melito
Admin
Admin

Broj postova : 293

https://krscanski.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj by mali sime sri sij 26, 2011 10:12 am

Melito je napisao/la:No, kako god, oni idu od vrata do vrata i propovijedaju, i mogu reći da dosta imaju uspjeha. Pitam se zbog čega? Da li je lako prihvatiti i primijeniti njihova učenja ili je u pitanju nešto drugo?
Koliko ja vidim, tajna njihova "uspjeha" je:
  • organiziranost
  • možda će zvučati čudno, ali apeliranje na ljudsku požudu s prosperity gospelom svoje vrste - "Zar ne bi željeli živjeti u Raju na Zemlji?"
    i uz to njihove živopisne bajovite ilustracije istoga.
  • revnost u svjedočenju, koje je uvelike motivirano strahom (od Jehove i starješina kojima predaju mjesečni izvještaj satnice propovjedanja) i da se zaradi spasenje
  • fokusiranost na nominalne katolike koji kuže da s RKC nešto baš i nije ok. Za takve lake ribe jako dobro istrenirani JS ispraksirano pokaže iz Biblije da praksa i RKC nije u skladu s njom.
    A onda je laka argumentacija - pošto RKC nije u skladu s Biblijom, onda je netko drugi prava Božja organizacija - pa zar to nismo mi koji smo vam pokazali pravu istinu iz Biblije?Idea
  • daju jednostavne odgovore na teška pitanja - što nije garancija istinitosti, već potvrda njihove površne teologije
  • fokusiranost na proročanstva i njihova aktualnost - to je primamnjivo ljudima, iako se pokazalo da su lažni proroci, no ljudi to isprva ne istražuju
  • i valjda još par...

mali sime

[Vrh] Go down

Postaj by Melito sri sij 26, 2011 10:24 am

Inače svoju literaturu bi dali svakome, a tuđu neće da čitaju. Oni se teško obraćaju u neku kršćansku crkvu, ali sam pročitao jednu dobru knjigu na srpskom jeziku "Da li je to kula stražara". U toj knjizi najmanje autor govori. Uglavnom govore bivši Jehovini svjedoci koji su nakon 10-20 godina uspjeli izaći iz te organizacije. Knjigu možete pogledati dole na dnu ove stranice.

http://www.ekumenizam.com/kontakt/knjige.html
Melito
Melito
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by sivko5 pet sij 28, 2011 2:36 pm

U početku su oni dolazili kod mene. Prvo obični " navjestitelji " pa poslije starješine i na kraju i " specijalni pioniri ". Sprijateljio sam se sa njima, pa sam malo- pomalo i ja mogao njima progovoriti " koju riječ ". Sada je situacija takva da jedna " svjedokinja dolazi u našu kućnu grupu, i zajedno proučava sa nama Bibliju. Shvatila je da i njoj pripadaju Novozavjetna obećanja i da ima pravo na Nebo. Velika joj je radost proučavati Pismo sa nama ili sama kod kuće, ne oslanjajući se više na nauk kule stražare. Preko nje sam došao i do drugih " svjedoka " , tako da sada ja idem u njihove domove navještati Evanđelje.
Mogu reći da su oni gladni Božje riječi, i njima treba navještati Radosnu vijest - jer je nikada nisu čuli. Naravno, bude i otpora, ali ima i suza radosnica i oduševljenja. Treba moliti za njih i imati puno ljubavi...i strpljenja.
sivko5
sivko5
Moderator
Moderator

Broj postova : 165

[Vrh] Go down

Postaj by mali sime sub sij 29, 2011 3:07 pm

sivko5 je napisao/la:U početku su oni dolazili kod mene. Prvo obični " navjestitelji " pa poslije starješine i na kraju i " specijalni pioniri ". Sprijateljio sam se sa njima, pa sam malo- pomalo i ja mogao njima progovoriti " koju riječ ".
kakva je sada situacija? je li ti još dolaze pioniri ili su odustali sada kad su vidjeli da imaš izgrađeni stav?

sivko5 je napisao/la:Sada je situacija takva da jedna " svjedokinja dolazi u našu kućnu grupu, i zajedno proučava sa nama Bibliju. Shvatila je da i njoj pripadaju Novozavjetna obećanja i da ima pravo na Nebo. Velika joj je radost proučavati Pismo sa nama ili sama kod kuće, ne oslanjajući se više na nauk kule stražare. Preko nje sam došao i do drugih " svjedoka " , tako da sada ja idem u njihove domove navještati Evanđelje.
Ovo je stvarno dobra vijest i ohrabrenje.
Samo mi nije jasno, da li ona i dalje ide na njihove sastanke i da li se smatra svjedokinjom?
Je li bila krštena kod njih?

sivko5 je napisao/la:Mogu reći da su oni gladni Božje riječi, i njima treba navještati Radosnu vijest - jer je nikada nisu čuli. Naravno, bude i otpora, ali ima i suza radosnica i oduševljenja. Treba moliti za njih i imati puno ljubavi...i strpljenja.
Very Happy

mali sime

[Vrh] Go down

Postaj by sivko5 sub sij 29, 2011 3:27 pm

mali sime je napisao/la:
sivko5 je napisao/la:U početku su oni dolazili kod mene. Prvo obični " navjestitelji " pa poslije starješine i na kraju i " specijalni pioniri ". Sprijateljio sam se sa njima, pa sam malo- pomalo i ja mogao njima progovoriti " koju riječ ".
kakva je sada situacija? je li ti još dolaze pioniri ili su odustali sada kad su vidjeli da imaš izgrađeni stav?

sivko5 je napisao/la:Sada je situacija takva da jedna " svjedokinja dolazi u našu kućnu grupu, i zajedno proučava sa nama Bibliju. Shvatila je da i njoj pripadaju Novozavjetna obećanja i da ima pravo na Nebo. Velika joj je radost proučavati Pismo sa nama ili sama kod kuće, ne oslanjajući se više na nauk kule stražare. Preko nje sam došao i do drugih " svjedoka " , tako da sada ja idem u njihove domove navještati Evanđelje.
Ovo je stvarno dobra vijest i ohrabrenje.
Samo mi nije jasno, da li ona i dalje ide na njihove sastanke i da li se smatra svjedokinjom?
Je li bila krštena kod njih?

sivko5 je napisao/la:Mogu reći da su oni gladni Božje riječi, i njima treba navještati Radosnu vijest - jer je nikada nisu čuli. Naravno, bude i otpora, ali ima i suza radosnica i oduševljenja. Treba moliti za njih i imati puno ljubavi...i strpljenja.
Very Happy
Ne dolaze više, ni na moje pozive. Ona što dolazi je kršteni svjedok, " unutra " je 6-7 godina. Na sastanke ode jednom u 2-3 mjeseca, kada dođu po nju. Baš je bila tu danas popodne i molila me da joj isprintam stranice sa tvog bloga, jako joj se svidjelo. Jako je ogorčena ma organizaciju, veli da je protratila te godine uludo. Želja joj je da pređemo cijeli Novi zavjet, da " razbristri stvari u glavi " i da onda iz čvrstog uvjerenja može istupiti iz organizacije. Boji se reakcije svog brata koji je također svjedok.
Ostalo bih ipak na pp. ako može.
sivko5
sivko5
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by mali sime sub sij 29, 2011 3:56 pm

sivko5 je napisao/la:Boji se reakcije svog brata koji je također svjedok.
Da, ovo je jedna onih stvari zbog kojih sam ljut na one u centrali u Brooklynu No

To što rastavljaju obitelji. I na neki način obitelj i rodbinu drže kao taoce jer ako se osoba odluči napustiti organizaciju, automatski je odsječena od rodbine. Mad

ostatak slobodno može na pp

mali sime

[Vrh] Go down

Postaj by PRO testant sri vel 09, 2011 1:40 am

Je li ima ko još na našem materijala o JS?
Još neki blog ili slično, bio bih jako zahvalan. Smile
PRO testant
PRO testant

Broj postova : 11

[Vrh] Go down

Postaj by amos sri vel 09, 2011 9:21 am

Jedno pitanje mali sime: Bio sam na sajtu koji si ostavi i moj prvi utisak je da mi se sviđa, osetio sam se fino dok sam čitao to što je pisano. No moje pitanje je da sam primetio da nije u dovoljnoj meri ispunjen, dosta tema koje me interesuju uopšte nisu obrađene, recimo piramidologija.Dali će to uskoro biti rešeno ? I dali bi mogao da mi to dostaviš nekako na pp ili ovako na forum.
Pitam zato što u učenju pourke zajednice vernika kojoj pripadam piramida ima svoje mesto, pa me zanima šta o tome uče svedoci i šta je to što "upada" u oči .
amos
amos
Global Moderator
Global Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by sivko5 sri vel 09, 2011 11:12 am

Kakvo mjesto ima piramida u učenju tvoje zajednice? Možeš li o tome?
sivko5
sivko5
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by amos sri vel 09, 2011 1:40 pm

sivko5 je napisao/la:Kakvo mjesto ima piramida u učenju tvoje zajednice? Možeš li o tome?
Rado ali ne na ovoj temi.Otvoriću novu temu vernici poruke pa ćemo tu.
amos
amos
Global Moderator
Global Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by mali sime sri vel 09, 2011 3:57 pm

amos je napisao/la:Jedno pitanje mali sime: Bio sam na sajtu koji si ostavi i moj prvi utisak je da mi se sviđa, osetio sam se fino dok sam čitao to što je pisano. No moje pitanje je da sam primetio da nije u dovoljnoj meri ispunjen, dosta tema koje me interesuju uopšte nisu obrađene, recimo piramidologija.Dali će to uskoro biti rešeno ? I dali bi mogao da mi to dostaviš nekako na pp ili ovako na forum.
Pitam zato što u učenju pourke zajednice vernika kojoj pripadam piramida ima svoje mesto, pa me zanima šta o tome uče svedoci i šta je to što "upada" u oči .
Nažalost, problem je mog ograničenog vremena u ovo zemljanoj posudi Wink

Tako da postoje predviđeni oni članci, ali trebam vremena da te teme obradim.

Piramidologija je stvar kojom je bio opčaran utemeljitelj Russell. Fascinaciju njima je izgleda pokupio od masona kojima je bio blizak.
Smatrao je da je velika egipatska piramida "Božji kameni svjedok u Egiptu" koji se spominje negdje u Izaiji, vejrovao je da ju je sagradio Melkisedek.

Pomoću mjera duljine raznih prolaza, doalzio je do raznih proročanstava u vezi godina Isussovog dolaska, tako se među ostalim računate godine 1874 i 1914.

I nakon njegove smrti (1916) Istraživači Biblije (kako su se onda zvali) pod vodstvom suca Rutherforda su to još vjerovali 10-ak godina, da bi nakon toga Rutherford priamidologiju proglasio poganštinom a Veliku Piramidu - Sotoninom biblijom.

Zanmljvi je da je pored Russellova groba, Društvo Kula stražara poduglo piramidu Suspect

mali sime

[Vrh] Go down

Postaj by Melito pet vel 11, 2011 5:45 am

Za one koje vole raspravljati s Jehovinim svjedocima, kao mali sime npr, evo vam jedan blog gdje možete ostavljati svoje komentare...

http://yonadab.bloger.hr/
Melito
Melito
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down