PREŠLI SMO NA www.krscanskiforum.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Seks prije braka?!

3 posters

Go down

Seks prije braka?! Empty Seks prije braka?!

Postaj by Melito pon vel 07, 2011 12:57 pm

Nova tumačenja: Biblija podržava seks prije braka i homoseksualnu ljubav

PREMA najnovijim saznanjima o Bibliji, Sveto pismo nije strogo gledalo na seks prije braka, kao što tvrde konzervativni kršćani. Prema ovotjednom izdanju Newsweeka, mogu se u Bibliji naći neka šokantna otkrića. Tako se u Pjesmi nad pjesmama može vidjeti velika strast između djevojke i mladića. Njihova strast i opsesija je obostrana i vidljiva. Mladić je opjevao kosu, oči, zube, vrat, usne i grudi djevojke. Na njoj ne vidi mane, sve mu je predivno. Žudnji se odala i djevojka. "Moj ljubavnik je gurnuo ruku kroz rupu i moja nutrina je gorjela zbog njega", uzvratila je djevojka.

Pjesma nad pjesmama nastala je puno prije Kristova rođenja, a biblijski interpreti kažu kako znači više nego što je očito na prvi dojam. Smatraju da se iskazuje božja ljubav prema Izraelu, odnosno Isusova prema crkvi. Unatoč tome, očito je da je Pjesma nad pjesmama jedno staro, erotično djelo koje slavi žudnju mladih ljudi. Što Biblija uistinu govori o seksu? U dvije knjige o tome govore Jennifer Wright Knust i Michael Coogan. Naomi i Ruth obećale su jedna drugoj doživotnu ljubav, a Pjesma nad pjesmama očito govori o izvanbračnom seksu. Prema mišljenju spomenutih autora, Biblija je bila liberalnija prema seksu nego što što to konzervativniji kršćani govore.

http://www.index.hr/xmag/clanak/nova-tumacenja-biblija-podrzava-seks-prije-braka-i-homoseksualnu-ljubav/536858.aspx
Melito
Melito
Admin
Admin

Broj postova : 293

https://krscanski.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Seks prije braka?! Empty Re: Seks prije braka?!

Postaj by Epignosis čet vel 10, 2011 1:44 pm

Pa ako se ne varam, u srednjem vijeku najčešće se propovijedalo iz knjige PJ nad pj. što je pomalo čudno jer je nabijena erotskim sadržajem. Izraelci su je smatrali da ta knjiga govori o Jahvinoj ljubavi za Izrael, današnji kršćani (neki) smatraju da govori o jahvinoj ljubavi za Crkvom, a ja bih rekao da je to jedna knjiga koja slavi ljubav muškarca i žene.

Mene u SZ zbunjuje kako su neki ljudi mogli imati više žena kao i jedan dio iz petkonjižja (sad ne znam napamet) gdje kaže da ako muškarac legne sa ženom mora ju oženiti (ili tako nešto), a ne kaže da je to grijeh ili preljub.
Epignosis
Epignosis
početnik
početnik

Broj postova : 80

[Vrh] Go down

Postaj by Justin čet vel 10, 2011 2:56 pm

Melito je napisao/la:
Nova tumačenja: Biblija podržava seks prije braka i homoseksualnu ljubav

PREMA najnovijim saznanjima o Bibliji, Sveto pismo nije strogo gledalo na seks prije braka, kao što tvrde konzervativni kršćani. Prema ovotjednom izdanju Newsweeka, mogu se u Bibliji naći neka šokantna otkrića. Tako se u Pjesmi nad pjesmama može vidjeti velika strast između djevojke i mladića. Njihova strast i opsesija je obostrana i vidljiva. Mladić je opjevao kosu, oči, zube, vrat, usne i grudi djevojke. Na njoj ne vidi mane, sve mu je predivno. Žudnji se odala i djevojka. "Moj ljubavnik je gurnuo ruku kroz rupu i moja nutrina je gorjela zbog njega", uzvratila je djevojka.

Pjesma nad pjesmama nastala je puno prije Kristova rođenja, a biblijski interpreti kažu kako znači više nego što je očito na prvi dojam. Smatraju da se iskazuje božja ljubav prema Izraelu, odnosno Isusova prema crkvi. Unatoč tome, očito je da je Pjesma nad pjesmama jedno staro, erotično djelo koje slavi žudnju mladih ljudi. Što Biblija uistinu govori o seksu? U dvije knjige o tome govore Jennifer Wright Knust i Michael Coogan. Naomi i Ruth obećale su jedna drugoj doživotnu ljubav, a Pjesma nad pjesmama očito govori o izvanbračnom seksu. Prema mišljenju spomenutih autora, Biblija je bila liberalnija prema seksu nego što što to konzervativniji kršćani govore.

http://www.index.hr/xmag/clanak/nova-tumacenja-biblija-podrzava-seks-prije-braka-i-homoseksualnu-ljubav/536858.aspx

Smile Ovo je doista smiješno. Posebno sam se nasmijao na onaj dio gdje se citira da je on "gurnuo ruku kroz rupu". Čudno mi je kako ti teolozi ne poznaju povijesni kontekst o kome je riječ, nego zaključuju ovakve perverzije...
Justin
Justin
korisnik u napretku
korisnik u napretku

Broj postova : 141

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]