PREŠLI SMO NA www.krscanskiforum.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nastanak Biblije i njena autentičnost

4 posters

Go down

Nastanak Biblije i njena autentičnost Empty Nastanak Biblije i njena autentičnost

Postaj by amos uto sij 11, 2011 5:07 pm

Na ovj temi možemo da razgovaramo na temu autentičnosti biblije, zašto se neke knjige ne nalaze u njoj i kako su se u njoj našle knjige koje je sačinjavaju.
amos
amos
Global Moderator
Global Moderator

Broj postova : 170

[Vrh] Go down

Nastanak Biblije i njena autentičnost Empty Re: Nastanak Biblije i njena autentičnost

Postaj by revadak uto vel 01, 2011 11:41 am

Kako to da ovdje nitko nema nista za napisati?
Inace sam vjernik medjutim ne mogu ne priznati da se mnogo puta zapitam: Da li sam u pravu?
Mnoge stvari mi oduzimaju vjeru,ali ne zelim o njima.Međutim stvari koje mi oduzimaju vjeru,a nalaze se u Bibliji,ipak mislim da je vrijedno razgovora.Iskreno strasim se Lk17:2 (Mt 18:6) i to je jedini razlog zasto sam izbjegavao ovu i ovakve teme,ali posto su mi sumnje iskrene,a zelja mi je jos iskrenije,ja sam spreman na dijalog.
Da li su svi crno na bijelo sa autenticnoscu ili je drugi razlog ne odazivanja na ovu temu?

revadak

Broj postova : 21

[Vrh] Go down

Nastanak Biblije i njena autentičnost Empty Re: Nastanak Biblije i njena autentičnost

Postaj by sivko5 uto vel 01, 2011 1:44 pm

Nisam siguran na što misliš ovdje? Da li na autentičnost Biblije kao takve ili na izbor knjiga koja se nalaze u njoj?
Što se mene tiče, nemam nikakve sumnje u Sveto pismo, ni u kom pogledu.
Bog je obećao čuvati svoju riječ i ja vjerujem da ju je i očuvao.
Svici sa mrtvog mora nam dokazuju potpunu točnost današnjih prijevoda Starog zavjeta. Jedine uočene razlike su očiti promašaji perom i različitosti u ispisivanju.
Novi zavjet je još precizniji. Njegova autentičnost se može uspoređivati sa otprilike 25000 rukopisa.
sivko5
sivko5
Moderator
Moderator

Broj postova : 165

[Vrh] Go down

Postaj by Melito uto vel 01, 2011 1:51 pm

Riječ je o ovom retku Lk 17,2: "Nije moguće da ne dođu sablazni, no jao onome po kom dolaze; 2 je li s mlinskim kamenom o vratu strovaljen u more, korisnije mu je, nego da sablazni jednoga od ovih malenih".

Možeš li pobliže objasniti u kojoj su vezi ovaj biblijski redak i autentičnost Biblije.
Melito
Melito
Admin
Admin

Broj postova : 293

https://krscanski.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj by revadak sri vel 02, 2011 7:34 am

Melito je napisao/la:Riječ je o ovom retku Lk 17,2: "Nije moguće da ne dođu sablazni, no jao onome po kom dolaze; 2 je li s mlinskim kamenom o vratu strovaljen u more, korisnije mu je, nego da sablazni jednoga od ovih malenih".

Možeš li pobliže objasniti u kojoj su vezi ovaj biblijski redak i autentičnost Biblije.

Ja kao pojedinac mogu tebi iznijeti sumnje u nastanak Biblije,a samim tim te pokolebati u vjeri.Da li se slazez?Zato taj stavak itekako ima veze sa ovom temom.

Inace proucavam Bibliju i vjerovatno to necu prestat raditi.Uvijek rado zauzimam stranu vjernika,međutim kako je i Isus rekao trebamo biti razboriti takav sam i ja.Uvijek sagledavam sve i pokusavam ukljuciti mozak.

Da se vratim na nastanak Biblije.Ja sad ne pricam o tome da li je jedna osoba pisala 3 evanđelja i da li je Mojsije uopce ista pisao.Ja pricam o tome da li je Biblija nastala nadahnutoscu Boga ili postoji mogucnost da je nesto drugo posrijedi?

Sad ako ja vama iznesem Biblijske stavke koje mene mucu i jednostavno postoji sansa da nakon toga pocmu muciti i vas,a time onaj mlinski kotac daje smisao.

Pozdrav

revadak

Broj postova : 21

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]