Moje viđenje crkve ili zajednice
+2
Melito
sivko5
6 posters
Stranica 1 / 1.
Moje viđenje crkve ili zajednice
U kršćanstvu ima puno pravaca, denominacija, zajednica. Na ovom mjestu možemo opisati zajednicu ili crkvu čiji smo članovi. Zašto idemo u tu i tu crkvu, zajednicu? Što znači za nas pojam " crkva "?
Zadnja promjena: sivko5; čet vel 03, 2011 12:55 pm; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : ispravak)
sivko5- Moderator
- Broj postova : 165
Re: Moje viđenje crkve ili zajednice
Evo ja ću prvi. Ja pripadam krćanskoj adventističkoj crkvi...Po ćemu su oni poznati: vjeruju da je duša smrtna, svetkuju subotu a ne nedjelju, naglašavamo drugi Kristov dolazak, ne jedu svinjetinu, većina su vegeterijanci, stavljaju naglasak na zdravlje i prehranu, tu je i humanitarna organizacija ADRA....
No, najvažnije od svega vjerujemo u Krista koji posreduje za nas i svojom krvlju čisti naše grijehe....
Zašto sam u toj crkvi.....to je za mene svjetlost koju mi je Bog dao....Crkva - zajednica ljudi koji su pozvani iz svijeta u tijelo Kristovo....
www.adventisti.info
www.svetlostistine.com
No, najvažnije od svega vjerujemo u Krista koji posreduje za nas i svojom krvlju čisti naše grijehe....
Zašto sam u toj crkvi.....to je za mene svjetlost koju mi je Bog dao....Crkva - zajednica ljudi koji su pozvani iz svijeta u tijelo Kristovo....
www.adventisti.info
www.svetlostistine.com
Crkva je telo Hristovo, ne smatram da samo moja Crkva sacinjava to telo. Mnogi drugi hriscani, pre svega biblijski, jesu deo Hristovog tela. Moja Crkve je jedna od njih.
Pri tome za neke crkvene zajednice ne verujem da su hriscanske.
Drugo, Hristova Crkva danas, zloupotrebljava u velikoj meri ingerencije koje jedna Crkva ima, ili joj je Hristos kao Glava dao.
Prava Hristova Crkva su svi oni koji imaju pravog Hristovog Duha u sebi, i rodjeni su vodom i Duhom.
Pri tome za neke crkvene zajednice ne verujem da su hriscanske.
Drugo, Hristova Crkva danas, zloupotrebljava u velikoj meri ingerencije koje jedna Crkva ima, ili joj je Hristos kao Glava dao.
Prava Hristova Crkva su svi oni koji imaju pravog Hristovog Duha u sebi, i rodjeni su vodom i Duhom.
SaoPaulo- Broj postova : 24
Pripadam protestantskoj crkvi u Zenici:sastajemo se jednom sedmicno(nedjeljom) jer nas ima jako malo.Vjerujemo u Trojsvo(Otac,Sin i Duh Sveti kao JEDAN Bog),drzimo Bibliju kao svetu,nepogresivu Bozju Rijec i smatramo da je za spasenje potrebna samo vjera u zivog Isusa Krista.
Davor- početnik
- Broj postova : 72
Surađujete li sa nekim drugim zajednicama u BiH ili Hrvatskoj, Srbiji?
Koja točno protestantska zajednica?
sivko5- Moderator
- Broj postova : 165
Ma neznam tacno nema naziv,pastor se zove Dario Kapin a ja mislim da surađuje sa nekim crkvama u Crnoj Gori i Srbiji ja mislim.sivko5 je napisao/la:Surađujeze li sa nekim drugim zajednicama u BiH ili Hrvatskoj, Srbiji?
Davor- početnik
Davor je napisao/la:Ma neznam tacno nema naziv,pastor se zove Dario Kapin a ja mislim da surađuje sa nekim crkvama u Crnoj Gori i Srbiji ja mislim.sivko5 je napisao/la:Surađujeze li sa nekim drugim zajednicama u BiH ili Hrvatskoj, Srbiji?
Da nije ova crkva Davore http://vcczenica.blogger.ba/
Da,upravo taMelito je napisao/la:Davor je napisao/la:Ma neznam tacno nema naziv,pastor se zove Dario Kapin a ja mislim da surađuje sa nekim crkvama u Crnoj Gori i Srbiji ja mislim.sivko5 je napisao/la:Surađujeze li sa nekim drugim zajednicama u BiH ili Hrvatskoj, Srbiji?
Da nije ova crkva Davore http://vcczenica.blogger.ba/
hehe,nisam znao kako se zove tacno jer sam tek od 10. mjeseca prosle godine u toj crkvi tako da...
Davor- početnik
Melito je napisao/la:Evo ja ću prvi. Ja pripadam krćanskoj adventističkoj crkvi...Po ćemu su oni poznati: vjeruju da je duša smrtna, svetkuju subotu a ne nedjelju, naglašavamo drugi Kristov dolazak, ne jedu svinjetinu, većina su vegeterijanci, stavljaju naglasak na zdravlje i prehranu, tu je i humanitarna organizacija ADRA....
www.adventisti.info
www.svetlostistine.com
Zasto se izbjegava svinjetina i da li je svi izbjegavaju,pod tim mislim na tvoje istomisljenike?
revadak- Broj postova : 21
i ja isto htio pitatrevadak je napisao/la:Melito je napisao/la:Evo ja ću prvi. Ja pripadam krćanskoj adventističkoj crkvi...Po ćemu su oni poznati: vjeruju da je duša smrtna, svetkuju subotu a ne nedjelju, naglašavamo drugi Kristov dolazak, ne jedu svinjetinu, većina su vegeterijanci, stavljaju naglasak na zdravlje i prehranu, tu je i humanitarna organizacija ADRA....
www.adventisti.info
www.svetlostistine.com
Zasto se izbjegava svinjetina i da li je svi izbjegavaju,pod tim mislim na tvoje istomisljenike?
Davor- početnik
U Levitskom zakoniku 11 Bog daje listu čistih i nečistih životinja - tamo veli da možemo jesti životinje koje preživaju a imaju razdvojene papke....svinja ima razdvojene papke ali ne preživa. Neki će reći da se ovaj zakon odnosio samo na Židove. No, ako čitamo u Postanku 7 poglavlju, vidjet ćemo tamo da je ta podjela već postojala. S druge strane itekako znamo o štetnosti svinjskog mesa....
Štetnost svinjskog mesa nije upitna, kao ni štetnost vazduha koji dišemo, i vode koju pijemo, i planete na kojoj živimo.No dali je greh jesti svinjsko meso lično verujem da ne.Isus sam proglašava sva jela čistima, apostol Pavle ne malo piše o tome.Tako da ta praksa ne jedenja svinjetine nije loša sama po sebi za zdravlje, ali nema nikakve veze sa grehom.No ako neko po svojoj savesti ne može jesti svinjetinu onda bi mu bilo greh i preporučam u da ne jede ako nije siguran u to.Melito je napisao/la:U Levitskom zakoniku 11 Bog daje listu čistih i nečistih životinja - tamo veli da možemo jesti životinje koje preživaju a imaju razdvojene papke....svinja ima razdvojene papke ali ne preživa. Neki će reći da se ovaj zakon odnosio samo na Židove. No, ako čitamo u Postanku 7 poglavlju, vidjet ćemo tamo da je ta podjela već postojala. S druge strane itekako znamo o štetnosti svinjskog mesa....
amos- Global Moderator
- Broj postova : 170
Stranica 1 / 1.